Buka Glute Lab
Your Cart

Sedat Onbaşı

Sedat Odabaşı (EXOS-XPS, CFSC, FMS, CAFS), 1994 yılında Beykoz’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Beykoz’da tamamlamıştır. Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük bölümünü birincilik ile bitirmiştir.
Odabaşı, spor hayatına 2006 yılında Aikido & Ju-Jutsu sporu ile başlamış iki yıl lisanslı olarak devam ettikten sonra boks branşına geçiş yapmıştır. 3 yıl müsabık olarak devam ettiği kariyerinde 81 kiloda (yarı ağır sıklet) 5, 91 kiloda (ağır sıklet) 6, 91+ kiloda (süper ağır sıklet) 1 olmak üzere toplam 12 maçta 12 galibiyet alarak kariyerini sonlandırmıştır.
Lisans eğitiminin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılında yine Haliç Üniversitesi’nde “Hareket ve Antrenman Bilimi” alanında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Eğitim süresi boyunca spor bilimleri alanında organizasyon ve bilimsel kongrelerde yer almıştır. Bunlardan birkaçı; 15. Spor Bilimleri Kongresi’nde “FMS: Hurdle Step Hareketinin Açısal Kinematik Verilerinin Değerlendirilmesi” 16. Spor Bilimleri Kongresi’nde ise “Farklı Yüksekliklerden Yapılan Drop Jump Performansında Üretilen Kuvvetlerin Belirlenmesi ve Alt Ekstremite Antropometrik Özellikleri ile Karşılaştırılması” konulu araştırmaları sunmuştur. Yüksek lisans eğitiminde “Farklı Isınma Periyotlarının Kassal Kuvvete Etkisi” konulu çalışması ile de birincilik ödülü kazanmıştır. Dünyanın en önde gelen kuvvet & kondisyon kuruluşlarından biri olan EXOS’un “Tactical Performance Training System” ve “Advance Strength and Power Training”, “0.10 Second Difference” ve “Performance Specialist (XPS)” eğitimlerini, “Gray Instıtute – CAFS” ve “Functional Movement Systems (FMS)” ile “Certified Functional Strength Coach (CFSC)” eğitimlerini tamamlamıştır. 3. Kademe (kıdemli antrenör) Vücut Geliştirme ve Fitness antrenörlük sertifikasına sahiptir. Kendisinin de kurulumunda yer aldığı “Human & Dynamics” ekibi ile;
– İnsan Performansında Fonksiyonel Testler – Michael P. Reiman, Robert C. Manske (2017)
– NSCA – Core Gelişimi – Jeffrey M. Willardson (2018)
– Yeni: Sporda Fonksiyonel Antrenman – Michael Boyle (2019)
– Düzeltici Egzersiz: Pratik Bir Yaklaşım – Kesh Patel (2020)
– Atletik Gelişim – Vern Gambetta (2021)
Kitaplarının çevirilerinde katkıda bulunmuş ve bölüm çevirmenliği yapmıştır. Ekibi ile birlikte bilimsel çalışmalarına ve kitap çevirilerine devam etmektedir.
Kitaplarının çevirilerinde katkıda bulunmuş ve bölüm çevirmenliği yapmıştır. Ekibi ile birlikte bilimsel çalışmalarına ve kitap çevirilerine devam etmektedir.

Halen Haliç Üniversitesi’nde spor bilimleri alanında bilimsel çalışmalarına, yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda BUKA Glute Lab’de kuvvet & kondisyon koçluğu yapmaktadır. Atletik performans, yaralanma sonrası sahaya dönüş, askeri antrenman sistemleri başta olmak üzere sedanter ve sporcu olan bireylerin performanslarının geliştirilmesi üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

  

Sitemiz en iyi hizmet için çerezler kullanmaktadır. Siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul ediyorsunuz.